Gorgonzola & Taleggio
superieur
dankzij diepe wortels
in Lombardije sinds 1890
Helder kijkend naar de toekomst
Sinds meer dan 100 jaar is Arrigoni bekend voor zijn productie van Lombardijse kazen van de hoogste kwaliteit, zoals traditionele Gorgonzola DOP – zacht of pikant -, Taleggio DOP, Crescenza en Quartirolo Lombardo. Gorgonzola, heerlijke zachte blauwschimmelkaas van volle koemelk uit de regio’s Lombardije en Piemonte wordt optimaal gedegusteerd van april tot september na een rijping van min 50dagen voor ‘Dolce’ tot 80dagen minimum voor ‘Piccante’.
Het geheim van kwaliteit
Arrigoni won verschillende prijzen - 2015 & 2016 Super Gold medal award – Gorgonzola dolce DOP – en heeft de complete controle op de volledige productielijn, van de pure melk, 400HA eigen land en boerderijen te Pagazzano, tot de eindverpakking van de kaas, met een onbuigzame verbintenis tot kwaliteit. Een deel van de productie is gemaakt van melk van biologische landbouw.