Tussen bergen, heuvels en weilanden, een echt streekproduct
Het familiaal bedrijf Saviola, met 3 productie-eenheden, heeft ondertussen al meer dan 100jaar kennis van de productie van Parmigiano Reggiano en Grana Padano. Saviola gebruikt steeds de beste melk uit de Parma- en uit de Po-regio. Saviola heeft complete controle op de volledige productielijn tot de eindverpakking van de kaas. De transformatie van pure koemelk en stremsel naar kaas berust volledig op het ambacht van de kaasmakers met veel ervaring. De kazen worden 12-36m gerijpt.
Het geheim van kwaliteit
De heerlijke smaak van Parmigiano Reggiano en Grana Padano ontstaat volgens de reglementering van het Consortium, in zijn regio – voor zowel de melk als de transformatie naar kaas - , in natuurlijk voedsel uit de streek en in de verse hoge kwaliteitsmelk zonder additieven. Deze regio’s zijn beperkt voor Parmigiano Reggiano (de weilanden tussen de Appenijnen en de Povlakte), en ruimer voor Grana Padano (van de Povlakte tot de Dolemieten).